logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

"Een glimlach van hen doet wonderen."

-

Sinds een tijdje ben ik meter van het My Zone project. We willen met dit project de verveling en isolement van langdurig zieke kindjes doorbreken door hen toegang te geven tot digitale media. Zoals vorige week in Oostende.

Digitale media zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Zonder mijn laptop of smartphone zou ik me machteloos voelen. Vooral tijdens mijn verblijf in het buitenland ben ik erg verknocht aan internet: even skypen met familie of via Facebook het reilen en zeilen van mijn vrienden volgen. Het helpt me om die lange, vaak toch wel eenzame periodes te overbruggen en geeft me altijd het gevoel een beetje ‘thuis’ te zijn.

Daarom steun ik het My Zone project van Telenet Foundation. Via My Zone schenkt Telenet laptops en tablets aan ziekenhuizen, waardoor langdurig zieke kindjes contact kunnen houden met klasgenootjes, familie en vrienden. De oudere kinderen kunnen er ook hun huiswerk op maken en surfen op het internet. Ik vind het super dat deze kinderen op die manier niet geïsoleerd raken.

Afgelopen donderdag ging het 12de My Zone project van start in AZ Damiaan in Oostende. Een bezoekje aan de kinderafdeling doet me altijd weer beseffen hoe weerloos kinderen zijn. Anderzijds kunnen ze erg sterk uit de hoek komen en een glimlach van hen doet wonderen. Samen grapjes maken, wat babbelen, een spelletje tennis spelen op de Wii… Ik vind het dan ook een hele eer dat ik My Zone ambassadrice mag zijn. Het doet me keer op keer plezier de kinderen te zien opfleuren!

Rio collection: 

Lees meer over:

/