logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Een Telenet computerklasje in Kenia, da’s cool!

-

“Dank u, Telenet!” Dat zeg ik niet alleen, maar met mij alle kinderen van het KeBeNe Children’s Home, een opvangtehuis voor straat- en weeskinderen in Kenia. Zij kregen via de Telenet Foundation een volledig uitgerust computerklasje.

Al sinds vijf jaar heb ik mijn hart verloren aan de kindjes van KeBeNe. In 2011 heb ik ze voor de eerste keer bezocht en ondertussen ben ik van een aantal van hen de trotse peter. Ook vorig jaar ben ik terug geweest en heb ik een tijdje actief meegedraaid in het weeshuis.

Terug thuis dachten mijn vrouw en ik na over hoe we vanuit België konden zorgen dat de kinderen in een hoopvolle omgeving zouden opgroeien. We wilden hen een goede opleiding geven met kansen op de arbeidsmarkt. Ze blijven tenslotte niet eeuwig jong...

Het was toen dat ik de Telenet Foundation heb aangesproken. We dienden een dossier in waarin we vroegen om mee te helpen een ICT-infrastructuur te ontwikkelen voor het weeshuis. Op 10 juli van dit jaar was het dan zover: we mochten 24 pc’s overvliegen naar Kenia!
In september gaan we al deze pc’s in een netwerk plaatsen en kunnen onze kinderen beginnen aan het verkennen van de wereld. Ik ben benieuwd hoe het loopt en laat zeker nog iets weten!

Ondertussen zoeken nog drie lieve schatten – Carlos, Asha en Steve- een meter of een peter. Heb jij een hart voor kinderen, en wil je hen mee een betere toekomst geven, neem dan zeker eens een kijke op de website van KeBeNe!

 

 
Rio collection: 

Lees meer over:

/