logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

El Clásico op Sporting Telenet!

-

Vanavond is het weer zover. FC Barcelona en Real Madrid treffen elkaar in de finale van de Copa del Rey. De derde Clásico van het seizoen is live en exclusief te volgen op Sporting Telenet!

Dé voetbalklassieker

Als FC Barcelona en Real Madrid het tegen elkaar opnemen, zit zowat elke voetbalfan voor de buis. El Clásico geldt als de grootste voetbalklassieker van Spanje en allicht zelfs ter wereld. De voorbije jaren stond de topper bovendien in het teken van 'het duel in het duel': Lionel Messi vs. Cristiano Ronaldo. Laatstgenoemde zal er deze keer (hoogstwaarschijnlijk) niet bij zijn. De Portugees kampt met een hardnekkige hamstringblessure.

Strijd om Copa del Rey

Maar niet getreurd! In een Clásico is er altijd voldoende stof voor discussie. Elke scheidsrechterlijke beslissing wordt fel gecontesteerd, elk akkefietje wordt uitvoerig uitgesmeerd in de Spaanse pers. En dit keer staat er een trofee op het spel. Net als drie jaar geleden treffen Barcelona en Real Madrid elkaar in de finale van de Spaanse beker. Voor de Catalanen ligt dat extra gevoelig. Het Spaanse volkslied weergalmt door het stadion en het gaat natuurlijk om de Copa del Rey, de Beker van de Koning.

Het laatste decennium genoot Barcelona de status van ‘beste ploeg ter wereld’. Maar sinds het vertrek van Pep Guardiola stokt de machine een beetje. Tito Vilanova won vorig seizoen nog wel de titel, dit seizoen dreigt diens opvolger Tata Martino met lege handen achter te blijven als Barcelona de Copa niet wint. In de Champions League bleek het Atlético Madrid van Thibaut Coirtois te sterk, in de competitie staat Barça pas derde na Real Madrid en datzelfde Atlético Madrid. Real Madrid strijdt wel nog op drie vlakken mee. De Koninklijke treft in de halve finale van de Champions League Bayern München en maakt zo nog steeds kans op een unieke treble.

Geen abonnee? 

Ben je geen Sporting Telenet abonnee, maar heb je wel digitale tv van Telenet? Dan kan je een Sporting Dagpas bestellen via kanaal 190. Meer info vind je hier.

Rio collection: 

Lees meer over:

/