logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Frisser, slanker, slimmer!

-

Opgelet: het gebruik van een smartphone kan gunstige gevolgen hebben, zoals fris zijn ‘s ochtends, je gewicht onder controle hebben en meer kunnen onthouden.

Best opmerkelijk: uit verschillende onderzoeken blijkt dat je positieve gevolgen kan ervaren door je smartphonegebruik.

Frisser

Ben jij ook zo iemand die ’s ochtends al naar de smartphone grijpt als de prut nog in je ogen zit? Dan kan je volgens Zweedse onderzoekers besparen op koffie. Zij merkten dat testpersonen die ’s morgens net na het ontwaken worden blootgesteld aan ‘blauw licht’ (het licht dat schermen van smartphones en tablets uitstralen) beter scoren op proefjes dan testpersonen die eveneel cafeïne kregen als in drie koffies zit. Wil je ook met je beste been én een frisse kop uit bed? Probeer dan eens de gratis Wake-Up Light App! Die laat het licht van je smartphone geleidelijk aan steeds feller schijnen zodat je natuurlijk wakker wordt.

Slanker

Ook je gewicht kan positieve gevolgen ondervinden van de eindeloze stroom aan gezondheidsapps volgens onderzoek van Pew Research Centre. Bijna 20 procent van de smartphonegebruikers downloadde er al eentje. Dat kan gaan van een stappenteller tot een app waarmee je kan bijhouden wat en hoeveel je eet.

Slimmer

Apps zoals die laatste, die kleine hoeveelheden informatie voor ons bijhouden, stellen ons (volgens Bill Nye) dan weer in staat om andere dingen te onthouden, zaken die we belangrijker vinden. Dus hoe meer smartphones voor ons onthouden, hoe meer plaats er op de eigen harde schijf in onze bovenkamer vrijkomt. 

Rio collection: 

Lees meer over:

/ /