logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Habbekrats trekt naar zee

-

Dat álle jongeren recht hebben op een plekje aan zee, zullen de inwoners van Oostende geweten hebben. Zaterdag 1 juni opende Habbekrats aan de Koninklijke Gaanderijen op de zeedijk in Oostende ‘Huis aan Zee’.

Ik loop er Chris Van Lysebetten tegen het lijf, de bezieler van Habbekrats. Hij vertelt me dat ze met het project kinderen weer willen doen spelen op het strand, ook de Oostendse jongeren die hier niet altijd de kans toe krijgen. "Maar we bieden niet enkel een plaats om te spelen, we organiseren ook kampen en zorgen voor een warm en veilig nest. In 'Huis aan Zee' zijn permanent drie pedagogen aanwezig. Wanneer kinderen het thuis moeilijk hebben, of problemen hebben met huiswerk, pesters e.d., kunnen ze bij ons terecht.", aldus Chris.

Dat kunnen wij alleen maar toejuichen! Kinderen liggen de Telenet Foundation immers nauw aan het hart. We helpen hen graag vooruit op de digitale snelweg. Want wie niet 'mee' is in deze digitale sameleving, kan het wel schudden.  Daarom steunen we Habbekrats al enkele jaren, door onder meer gratis computers en internetaansluitingen te voorzien. De analfabeet van weleer is de digibeet van vandaag, en daar moeten wij als telecombedrijf wat aan doen. Dus richtten we in 'Huis aan Zee' voor Habbekrats een leuke internethoek in.

Zo helpen Habbekrats en Telenet Foundation kwetsbare jongeren op weg naar een betere toekomst!

 

Rio collection: 

Lees meer over:

/