logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Het mobiele DNA van de vrouw. Dat is...

-

Enkele maanden geleden startten we een onderzoek op naar het mobiele DNA van de vrouw. Goedele, Clo, Tiany en Marlies waren bij de bekendmaking van de resultaten en gunden ons ook een blik op hun kleine scherm.

  • Het mailbox-icoontje heb ik zelfs van het hoofdscherm moeten halen omdat ik er anders te veel op click en tijdens het eten gsm'en wij niet.
  • Een gsm is ontontbeerlijk in mijn branche, zonder kan ik niet werken, Ik spot er modetrends mee, maar gebruik hem ook praktisch voor het betalen van rekeningen, plaatsen van online bestellingen etc...
  • Flirten is als zuurstof. Dus ja, naast het aansturen van mijn bedrijf, flirt ik ook wel eens via mijn smartphone. Wat mijn kinderen met hun gsm doen controleer ik niet, maar wil het wel kunnen bespreken.
  • Laat vrienden toestemming vragen voor ze jouw foto's via hun gsm op social media verspreiden. Enerzijds is dit leuk, maar aan de andere kant wil je ook wel weten welke van die beelden waar gaan circuleren.

Telenet heeft steeds meer mobiele klanten die we goed willen begrijpen en servicen, dus vroegen wij ons wat vrouwen met hun gms doen. Wij lieten 1.000 Belgische vrouwen aan het woord, mochten voor het onderzoek hun kleine scherm checken en af en toe zelfs diep in hun gsm kijken.

Hierbij enkele van onze opvallendste bevindingen over het mobiele DNA van de vrouw:

  • Vrouwen nemen het liefst foto’s van hun kinderen en vrienden. Van hun partner nemen ze de minste foto’s. Zelfs ‘landschappen en natuur’ krijgen meer aandacht.
  • 40 % vindt dat haar partner niet mag snuffelen in haar gsm, terwijl 30 % wel kijkt in de gsm van haar partner.
  • 1 op 5 vrouwen geeft toe de gsm ook te gebruiken om te flirten. Meestal zijn dit de brave, plagerige sms’en en complimentjes, maar op de derde plaats komt het sturen van pikante foto’s of berichten. En zo’n 10 % neemt zelfs op tijdens het vrijen.
  • In dezelfde lijn: we nemen sneller onze gsm op tijdens een romantisch diner dan tijdens een zakenlunch. En de helft van de ondervraagde vrouwen geeft toe dat ze opneemt tijdens een toiletbezoek.
  • Opvallend: maar 2 % van de vrouwen matcht de look van haar gsm met haar outfit. Ook hoeven we in onze handtassen niet meteen een aparte ruimte te hebben voor onze toestellen. 7% geeft aan zijn toestel wel eens in zijn ondergoed te parkeren.

Verrassen deze resultaten, of herken je jezelf (of je vrouw) erin? We zijn benieuwd!

Rio collection: 

Lees meer over:

/