logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

In de Bioscoop wordt @TheMoviezz

-

Nieuwsprogramma’s. Kookprogramma’s. Bouwprogramma’s. Fashionprogramma’s. Interieurprogramma’s. Zelfs boekenprogramma’s. Maar hoe zit het nu eigenlijk met film?

Wat kijk ik met heimwee terug naar mijn kinder- en jeugdjaren toen er nog Première met Jo Ropcke was, zelfs naar Star met wijlen Roland Lommé. Sindsdien is er geen volwaardig filmmagazine meer op tv geweest. Tot nu, tot @themoviezz.

@themoviezz vervangt het onverwoestbare In de Bioscoop, dat bijna 500 afleveringen lang, dus zelfs al in de tijd van FilmNet, het scherm sierde.

Net zoals met Première en Star heeft ook @themoviezz een heuse presentator: Lieven Trio. De ‘jonge leeuw’ van het Belgische filmjournaille ken je misschien al van ‘Metro’ of het RTBF-programma ‘Ciné Station’. Wij zochten hem op en schotelden hem volgende vragen voor:

Sven: Net zoals iedere echte filmfreak heb je al duizenden films gezien. Wat zijn nu jouw favoriete films?

Lieven Trio: Ik kan enorm genieten van goed gemaakt Hollywoodentertainment, maar ik ga even graag zitten voor een vier uur durend Oezbeeks boerendrama waarin iedereen op het einde doodgaat. Zolang het maar met passie, oprechtheid en talent gemaakt is. De films van Hitchcock, Lynch, de broers Coen en Dardenne, Malick, Kubrick en Billy Wilder zou ik eindeloos kunnen herbekijken. O ja, en 'Lost in Translation', want wat is er beter dan een film die opent met de billen van Scarlett Johansson?

Sven: Je hebt ook al een pak interviews gedaan. Kan je een leuke anekdote met ons delen?

Lieven Trio: Ik heb niet veel stoere verhalen, maar... ik heb wel ooit ruzie gemaakt met Justin Timberlake. In 'In Time' speelde hij een soort moderne Robin Hood, die het geld (nu ja, de tijd) van de rijken stal om aan de armen te geven. Hij vond het niet kunnen dat ik hem vroeg naar hoe hij in het echt omging met geld. Geen irrelevante vraag voor iemand die miljoenen heeft verdiend aan reclame voor McDonalds, toch? Tja, sterren en hun portefeuille, dat ligt blijkbaar gevoelig.

En de lastigste interviewervaring ooit? In Cannes een zinnig gesprek proberen te voeren met een stomdronken Benoît Poelvoorde. Zijn bed had hij al een tijdje niet meer gezien, de bodem van zijn whiskyglas des te meer.

Sven: Welke andere bekende sterren heb je al geïnterviewd?

Lieven Trio: Nicole Kidman, John Travolta, Jim Carrey, Ewan McGregor, Naomi Watts... Maar the best is yet to come!

Sven: Welke acteur/actrice staat dan nog op jouw ultieme lijstje?

Lieven Trio: De dag dat ik Scarlett Johansson mag interviewen, kan ik in vrede sterven. Na het interview, of gewoon tijdens, in haar armen. ;-)

 

@themoviezz kan je als PRIME-abonnee iedere dinsdag in première bekijken op PRIME Star vanaf 20u30.

Vanaf woensdag kunnen alle Telenet digitale tv-klanten het programma gratis opvragen in de TV-theek in PRIME à la carte.

 

Rio collection: 

Lees meer over:

/ / / /