logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Instagram Stories en ZOOM: wat en hoe?

-

Instagram is uitgegroeid van de hipsterapp tot een van dé apps voor foto's. Zo'n 500 miljoen gebruikers delen continu hun hipste ervaringen online via de filterapp. En Instagram wil méér. Daarom lanceerde het Stories en ZOOM! 

Stories: de Snapchat-kopie

Wat doe je wanneer jouw concurrent steeds populairder wordt? Je neemt z’n features over. En dat heeft Instagram Stories gedaan met Snapchat. Je kan ook foto’s of korte video’s opnemen en ze delen via een vluchtig dagboek. Na 24 uur verdwijnen ze voor altijd.

Stories is het alternatief dat Instagram z’n gebruikers wil bieden. Die gebruikers zien hun tijdslijn als een etalage van hun leven en kunnen. Alles moet mooi en leuk zijn. Met Stories kan je nu ook vluchtige beelden delen die niet perfect zijn. Hieronder tonen we je hoe je de stories van je vrienden kan bekijken. Zelf een storie maken? Open de Instagram app en klik links op het plusje. Graag een bestaande foto gebruiken? Slide je scherm even naar beneden en selecteer je foto's! 

Maar is het niet flauw om zo schaamteloos een andere app na te doen? “Nee”, zegt Instagramdirecteur Kevin Weil. “Er zijn verschillen tussen Snapchat en ons. Bovendien is het normaal om tools van andere apps over te nemen. Denk maar aan de hashtag van Twitter die nu iedereen gebruikt.”

ZOOM: oog voor detail

Eindelijk heeft Instagram de vraag van veel gebruikers ingewilligd: je kan nu inzoomen op foto’s. Dat doe je makkelijk via een pinch-to-zoom. Terugkeren naar de volledige foto? Gewoon het scherm loslaten.

Dankzij deze nieuwe feature kan je nu nóg beter het avondeten van je vriendin ontleden of toch misschien één klein wolkje spotten op de zonovergoten vakantiefoto van je vriend. ZOOM is beschikbaar voor iPhone en ook voor Android.

Rio collection: 

Lees meer over:

/