logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Je smartphone kidsproof maken … App jij ‘m al?

-

“Mamaaa, mag ik op je gsm?” Natuurlijk mogen je kids met je toestel spelen, maar we kennen allemaal de verhalen over het kind dat voor €500 varkens voor z’n virtuele boerderij kocht. Met deze apps maak je je smartphone kidsproof!

In kindermodus 

In Kid’s Shell plaats je alle apps die je kind mag gebruiken op je toestel. Buiten die specifieke kinderomgeving kan je kind niets openen: geen instellingen, geen andere apps. Bovendien voorkom je dat je kind op advertenties klikt en in-app aankopen doet. Is de door jou ingestelde tijdsspanne verstreken, dan krijgen je kinderen geen toegang meer tot de app en is ’t uit met de smartphone-pret.

Kid’s Shell is niet beschikbaar voor iPhone.

Download Kid’s Shell gratis:

 

Kinderslot    

De app Kids Place functioneert als kidsproof startpagina van je toestel. Jij bepaalt welke apps je kind daarop te zien krijgt. Om Kids Place te openen of sluiten, moet je een pincode invoeren. Nadien kan je checken welke apps je kinderen gebruikt hebben en hoe lang.

Kids Place is niet beschikbaar voor iPhone.

Download Kids Place gratis:

 

Nog te jong? 

Ook Kids Zone heeft een kindveilige startpagina en vraagt een paswoord om de app te openen en sluiten. Maar in deze app maak je per kind een profiel aan. Kids Zone vertelt je vervolgens op basis van de leeftijd van elk kind welke apps veilig zijn en welke niet.

Kids Place is niet beschikbaar voor iPhone.

Download Kids Zone gratis:


Heb je een iPhone?

Heb je een Apple-apparaat met iOS-besturingssysteem? Dan heb je geen extra apps nodig. De nodige veiligheidsinstellingen doe je zo:
- Open ‘Instellingen’:
- Kies voor ‘Algemeen’ en vervolgens voor ‘Beperkingen’;
- Tik op ‘Schakel beperkingen in’ om een code in te stellen;
- Met de groene schakelaars kan je apps afschermen. Die icoontjes verdwijnen van het startscherm wanneer je de kindermodus inschakelt.

Lees meer over:

/