logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Kan ik nog reclame doorspoelen?

-

Gisteren liep er een debat in het Vlaamse Parlement waarbij besproken werd of er een mediawetgeving-aanpassing moet gebeuren.

Ik zat er met verschillende mensen rond de tafel: de overheid (uiteraard), de collega’s van zenders VTM, SBS en VRT, onze collega’s van Belgacom, de adverteerders en ikzelf.

Sinds de komst van internet- en digitale televisie en alle functionaliteiten die daaraan gekoppeld zijn (opnemen, doorspoelen van reclame, … ) is er héél wat veranderd. Niet alleen voor jullie, maar ook voor de zenders en ons. Door alle nieuwigheden zijn we op een korte periode op een heel andere manier televisie gaan kijken. Of we spoelen reclame door of we kijken tv via tablet of computer: er is Yelo tv maar jullie kijken ook via YouTube, Netflix, …. Zo komen de reclame-inkomsten van de zenders meer en meer onder druk te staan. Met dit debat, bekijken we hoe we allemaal met deze veranderingen kunnen omgaan. Sowieso voor elk van ons als betrokken partijen maar zeker wat dit als impact heeft naar jullie als tv-kijker.

Een voorstel dat vandaag op tafel ligt om met deze veranderingen om te gaan is dat we goedkeuring vragen voor elke functionaliteit van digitale televisie zoals bv doorspoelen van reclame. Vandaag kunnen jullie op 2 manieren genieten van digitale tv. Met de digicorder heb je alle toeters en bellen, ook het doorspoelen van reclame. Anderzijds heb je ook een digibox, een basisbox waar je geen extra functionaliteiten hebt en je ook geen reclame mee kan doorspoelen. We zien dat de digicorder jullie favoriete keuze is. We willen dit dan ook blijven aanbieden om te beantwoorden aan jullie noden. Dit afnemen of ervoor laten betalen is een redelijk verre stap… het garandeert ook geen oplossing voor het probleem van de reclame inkomsten omdat er alternatieven voor handen zijn.

Waar wij willen op focussen is een betere tv-ervaring voor jullie. Jullie kijken steeds meer tv, zowel live als uitgesteld, en dit op elk scherm. Die mogelijkheden willen we uitbreiden. We investeren ook graag in lokale producties. We weten dat die lokale content door jullie graag gezien is.

Het is belangrijk dat jullie weten dat ik actief participeer in het debat en we ondertussen alle mogelijke opties onderzoeken. Vandaag is er nog geen enkele beslissing genomen en we zullen, als Telenet, steeds blijven streven naar de beste oplossing voor onze klanten en partners.

Rio collection: 

Lees meer over:

/ /