logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Maart boekenmaand! Onze apps om meer te lezen

-

Over lezen hebben we meestal twee zaken te zeggen: we doen het graag en we doen het te weinig. Jammer, want een goed boek kan heel ontspannend zijn. Daarom: enkele apps voor uren leesplezier tijdens maart boekenmaand!

OverDrive

Meer dan 30.000 bibliotheken in 1 app, da’s OverDrive. Zo kan je ebooks en audioboeken gewoon lezen of beluisteren op je smartphone of tablet. Handig om te speuren tussen miljoenen titels of suggesties op jouw maat te ontdekken. En de bibliotheek van OverDrive heeft geen sluitingsuur én je kan geen boete krijgen omdat je een item te laat terugbracht!

 

Goodreads

Een sociaal netwerk enkel voor boekenliefhebbers? Dat motiveert sowieso om ook zelf pagina’s te verslinden! In de Goodreads-app vind je een databank van meer dan 12 miljoen boeken. Genoeg inspiratie dus. Eentje uitgelezen? Geef ‘m punten en help zo andere lezers om pareltjes te vinden. Handig: scan de barcodes van jouw boeken en de apps steekt ze automatisch in je databank.

 

Inkitt

Dé app voor wie inspiratie zoekt om te lezen. Inkitt verzamelt duizenden werken van minderbekende en beginnende auteurs. Het beste van allemaal: je kan de boeken GRATIS lezen via de app. Want jouw rating kan voor hen de poort openen naar een succesvolle schrijfcarrière. Na verloop van tijd zal Inkitt suggesties doen op basis van de boeken die je goed vond.

 

Pocket

Deze app focust niet op boeken, maar wel online artikels. Want het internet staat vol met miljoenen schrijfsels die de moeite waard lonen om te lezen. Jammer genoeg hebben we meestal geen tijd wanneer we ze tegenkomen. Hier helpt Pocket: met de app bewaar je het online artikel voor als je wél tijd hebt. Op zo’n moment krijg je jouw verzameling interessante artikels voorgeschoteld.

 

Lees meer over:

/