logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Met deze 5 tips haal je meer uit je digitale tv

-

Ook al zap je al een eeuwigheid met ’t kaske van Telenet, toch zijn er een paar hacks die voor velen nog onbekend zijn. Klaar voor een ‘aha-moment’?

1. Spring een dag vooruit in de tv-gids

Benieuwd wat er morgen zoal op tv te zien is? Druk op ‘TV-gids’ en dan op de doorspoelknop ‘>>’, en hopla: je springt een dag vooruit in de tijd. Altijd een beetje tijdreizen. 

2. Bespaar energie

Wist je dat je energie kan besparen met je Digibox/Digicorder? Druk op ‘Home-toets’ > ‘Allerlei’ > ‘Instellingen’ > ‘Digibox/Digicorder’ > ‘Instellingen’ > ‘Afsluitopties’. Je kan nu kiezen om de ‘slimme energiestand’ in te schakelen, voor een energiezuinig verbruik. En je kan ‘auto stand-by’ inschakelen, waardoor je Digicorder zichzelf uitschakelt na 4 uur inactiviteit (Telenet-afstandsbediening niet gebruikt). 

3. Zet je tv én digicorder aan met één druk op de knop

Met een druk op de knop zowel je Digibox/Digicorder als je tv aanzetten (en meteen op het juiste kanaal)? Het kan met CEC! CEC laat apparaten die via een HDMI-kabel verbonden zijn met elkaar communiceren. Dit stemt ze beter op elkaar af.

Ondersteunt je tv-toestel CEC en is deze functie ingeschakeld? Ga dan met je Telenet-afstandsbediening via de huisjestoets naar Allerlei > Instellingen > Digibox/Digicorder > Aansluitingen en zet de optie CEC aan. De volgende functies zijn dan beschikbaar:

  • One Touch Play: zodra je je Digibox of Digicorder uit stand-by haalt, wordt je tv-toestel automatisch aangezet op de juiste ingang (HDMI 1, HDMI 2...)
  • System Standby: als je je tv-toestel in stand-by zet, gaat ook de Digibox of Digicorder automatisch in stand-by
  • Device OSD Name Transfer: je decoder geeft zijn ‘naam’ door aan het tv-toestel, zodat je het herkent in menu’s of lijsten van ingangen (de naam is Digibox of Digicorder naargelang het type toestel dat je hebt)

4. Slimmer zappen

In de zapbalk van je digitale tv vind je heel wat handige info. Zo zie je, zonder de tv-gids te moeten raadplegen, al meteen wat het volgende programma is en hoe laat het begint. Deze zapbalk roep je op door van zender te veranderen of door op ‘OK’ te duwen.

Door 2x op ‘OK’ te duwen, roep je de snelgids op. Hiermee roep je nog meer handige extra’s op.

  • Met de links/rechts-pijltjes op je digitale afstandsbediening krijg je meer info over programma’s in de toekomst
  • Met de omhoog/omlaag-pijltjes op je digitale afstandsbediening zie je meteen wat er op andere zenders wordt uitgezonden
  • Je ziet nu heel duidelijk wanneer je een programma, aflevering of film pauzeert (midden in beeld i.p.v. onderaan rechts)

4. Mijn TV

Je kan je favoriete tv-programma’s en films toevoegen aan ‘Mijn TV’. Zo kan je kijken wanneer welke aflevering wordt uitgezonden én met Play of Play More kan je elke aflevering tot 7 dagen terugkijken. Verder kunnen Play en Play More klanten eerder bekeken films en series hier gemakkelijk verder bekijken zonder terug in je TV-theek te moeten gaan zoeken. Ook kan je al jouw bestellingen hier terugvinden.

Via yeloplay.be en de Yelo Play app kan je via ‘Mijn TV’ ook je opnames en geplande opnames bekijken.

Rio collection: 

Lees meer over:

/ / /