logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Met Yelo TV de wereld in.

-

Frank Mosch, één van onze Yelo tv app testers, is niet gek. Nee, integendeel. Hij deed iets wat getuigt van heel veel gezond verstand: hij testte hoe ver het Yelo tv signaal reikt. Hoe? Hij ging op wandel en nam Yelo TV op zijn iPad mee.

Ik heb nog eens iets geks gedaan. Op ‘t gevaar af dat de buren mij zien als een 'gek die met z'n iPad op wandel gaat', trok ik met Yelo TV op de iPad door onze pittoreske gemeente. In hoeverre live tv-kijken 'op wandel' (letterlijk) al bruikbaar was, wilde ik wel eens uitzoeken.

Op de Homespotmap is mijn 'parcours' en de dekking te zien. Ik weet niet hoe actueel deze info is, maar ik had het gevoel dat er soms betere dekking was dan de plattegrond doet vermoeden. Het was te verwachten dat het signaal regelmatig te zwak (of onbestaand) was waardoor er geen live beeld mogelijk was. Maar het was soms indrukwekkend hoe lang het beeld nog doorliep terwijl het signaal tot een minimum was teruggezakt. Met dank aan die 'Adaptive Bitrate Streaming'. :)

Wanneer de verbinding terug van weggeweest was, duurde het soms langer dan verwacht voordat het beeld terugkwam. Ik denk dat ik het beeld soms kon forceren door een keer te 'zappen'. Volgens mij is het nog een beetje te vroeg om Yelo-on-the-go te 'verkopen', daarvoor is een betere dekking nodig. Nu moet je, wanneer het spannend wordt, blijven staan om zeker niets te missen. (Wat op zich misschien geen slecht idee is natuurlijik :) ). Maar als Telenet er in slaagt om nog meer Homespots actief te krijgen, zie ik absoluut wel toekomst in deze 'Wandel TV'. :)

Rio collection: 

Lees meer over:

/ / /