logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Mijn tablet is summerproof! De jouwe ook?

-

Deze zomer ga ik naar Zuid-Frankrijk en ik zal niet meer hetzelfde voorhebben als vorige zomer. Dit jaar zal ik kunnen e-mailen, los van welk vreemd buitenlands netwerk dan ook, want ik heb mijn voorzorgen genomen.

Vorig jaar, de Croisette van Cannes. Ik dacht: toffe bars en restaurants. Ik neem daar een foto van met mijn iPad en wil die naar mijn vriendin in België doorsturen die later die zomer ook naar de Franse kust ging afdalen. Ja tarara, computer says no. Wat blijkt? Veel mensen weten dat niet, ik ook niet, maar je kunt dus niet e-mailen vanop een ander netwerk tenzij je je instellingen wijzigt. Doemme!

Gelukkig weet ik dit jaar beter. Ik heb mijn laptop summer proof gemaakt, simpelweg door hier en daar wat te klikken. Ik kan nu mailen van eender waar… in de bergen, vanop het strand – wat zeg ik- misschien wel vanonder water. :-)

Mooi meegenomen, door mijn instellingen te wijzigen heb ik nu ook superduidelijke mapjes waar ik alle hotspots en beste adresjes in onder kan brengen, en is mijn e-mailaccount synchroon. In mensentaal: alles wat ik met mijn e-mailaccount doe via mijn laptop, zie ik ook via mijn gsm, iPad, enz. Zo moet ik niet meer langer nadenken of ik die of die mail nu al wel of nog niet gelezen had.

Zijn jouw laptop, smartphone en tablet al summerproof? Nee? Binnen enkele klikken wel: 

By the way, ook als je niet naar het buitenland trekt, kan je maar beter Authenticated SMTP instellen. Want je hebt het ook nodig als je met je Telenet-account e-mails wil versturen op (die weinige) plekken in Vlaanderen waar je niet verbonden bent met een Telenet-netwerk

 

Rio collection: 

Lees meer over:

/