logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Onze man in de Premier League!

-

Bart Lagae werkt sinds dit seizoen als correspondent in Engeland. Hij volgt er voor Sporting Telenet & Het Nieuwsblad de prestaties van de Rode Duivels op de voet. Wij polsten naar zijn eerste bevindingen.

  • Moussa Dembélé (Tottenham)
  • Eden Hazard (Chelsea)
  • Marouane Fellaini (Man Utd)

"Als correspondent voor Sporting Telenet naar de Premier League? Dat is zoals tien jaar op de NASA-basis in Cape Canavaral werken en van de ene op de andere dag de ruimte worden ingeschoten. Ik bedoel maar: veel uitdagender kan het voor een sportjournalist niet worden.

In de megalomane Engelse Premier League voel ik me een soort luis in een luxe-pels. Helaas hoort daar geen luizenleventje bij. Aan elk interview, elk nieuwsitem, gaat uren- soms dagenlange voorbereiding vooraf. Ik spendeer vijftig procent van mijn werktijd op trein, metro of taxi en veertig procent wachtend op de sterren. Gelukkig maakt de tien procent waarin ik 'mijn ding' kan doen alles meer dan de moeite waard.

Want ondanks hun heldenstatus zijn onze Rode Duivels in Engeland ook maar gewone Belgen die vaak denken aan thuis. Vincent Kompany en Jan Vertonghen durven nog eens een interview te weigeren, de grote meerderheid staat altijd klaar om zijn zeg te doen voor de gele microfoon van Sporting Telenet. Ze weten dat het thuisfront meekijkt en moeten hun pr verzorgen. Je weet maar nooit dat Marc Wilmots of een van zijn adjudanten achter zijn decoder zit.

En zo is dit seizoen in de Premier League zowel een ontdekkingstocht als een spannende countdown naar Brazilië 2014. Het WK maakt nu al een golf van enthousiasme los in België en zal de relatie tussen voetbal en media naar een nieuwe dimensie brengen. Nu al verdeel ik mijn tijd over tv-werk, krantenjournalistiek, internet en Twitter. Het is spannend om daar met Sporting Telenet mee een pionier in te zijn."

Je kan 'onze man in de Premier League' op Twitter volgen op @BartLagae.

Rio collection: 

Lees meer over:

/