logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Op 'personal coaching' bij Harm Van Veldhoven!

-

Coaching is een rode draad in mijn leven. Professioneel stuur ik een team aan en in mijn vrije tijd ben ik voetbalcoach. Toen ik op de Telenet Facebook pagina op een coachingtest botste, was mijn interesse meteen gewekt.

Mijn eigen coachingstijl wilde ik wel eens testen. :-)  Wat ik niet verwacht had, was dat ik enkele weken later winnaar zou zijn van een persoonlijke coachingsessie met KV Mechelen trainer Harm Van Veldhoven. Super!  De ontmoeting met deze charismatische man?  Wel die was meer dan interessant!

Voetbal heeft altijd een belangrijke plaats in mijn leven gehad.  En in mijn gesprek met Harm was het snel duidelijk dat ook hij passioneel verliefd is op het spelletje.  Maar ik was gekomen voor meer dan sport alleen.  Mijn doel en het trainingsprogramma van de dag: het verhaal achter succesvol coachen te weten komen.

Harm en ik hebben vooral veel gepraat over hoe je een team succesvol kan sturen en ondersteunen. Hij maakte daarbij vaak de vergelijking tussen zijn voetbalervaring en het coachen van een team collega’s. Die vergelijking klopt inderdaad vaak. Zijn geheim: enkele stevige basisregels.

 • Start goed
  Start elke dag met: een goede ingesteldheid, een duidelijke organisatie en een eenduidige communicatie.
 • Voel je goed
  Doe wat je graag doet. Zowel privé als professioneel. Jezelf dwingen om gemotiveerd te zijn, is nooit een goed idee.
 • Bouw structuur in
  Het is nuttig te kunnen terugvallen op een duidelijke organisatie. Zeker in situaties die je niet had voorzien. Dat vermindert de stress en geeft je meer tijd voor je echte werk.
 • Eén stem
  Praten is heel belangrijk. Zorg dat je allemaal op dezelfde lijn zit. Enkel zo kun je naar buiten toe een boodschap verkondigen die door iedereen wordt gedragen.

Hoewel deze basis simpel lijkt, is een écht goede toepassing ervan volgens mij geen lachertje. Desalniettemin ga ik het wel proberen. En de ontmoeting met Harm?  Die zal ik niet snel vergeten, ’t was een geweldige dag en leerrijke ervaring.

Dankjewel Telenet!

Eric

Wist je dit?

Bij Telenet vinden we het belangrijk om onze medewerkers voortdurend coaching en ondersteuning te bieden. Hiervoor zijn wij steeds op zoek naar ervaren people managers. Zit coaching jouw in het bloed? Hou onze vacatures dan in het oog op onze jobsite en Facebookpagina

 

Rio collection: 

Lees meer over: