logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Podcasts luisteren en kiezen. App jij ‘t al?

-

Wat muziek streamen enkele jaren geleden was, zijn podcasts nu: jouw beste vriend wanneer je onderweg bent. Het aantal nieuwe podcasts stijgt bijna even snel als het aantal nieuwe luisteraars. Tijd dus om er ook mee te beginnen.

Wat podcast, hoe podcast?

Een podcast is een geluidsopname die je beluistert wanneer je wil. Dat kan een monoloog zijn, een interview of een panelgesprek. Het kan een kwartiertje duren, maar ook drie uur. Het onderwerp? Alles kan. Het succes danken podcasts aan hun passiviteit: je kan ze combineren met bv. fietsen, wachten, opruimen…

Here we are now, entertain us

Gedaan dus met op de bus tien keer na elkaar naar het nieuwe nummer van Miley Cyrus luisteren. Vanaf nu kan je het laatste nieuws inwinnen over je favoriete onderwerp. Of je gewoon laten entertainen door enkele goede vertellers. Niet dat we iets tegen Miley Cyrus hebben, hoor.

Wie van de drie?

Er zijn drie grote apps die we voorstellen om al jouw podcasts te volgen: iTunes, CastBox en Stitcher. De beste? Da’s voorkeur. Je kan met alle drie makkelijk podcasts zoeken en afspelen. Dat kan online door te streamen of offline na ze te downloaden. De apps melden je als er een nieuwe aflevering beschikbaar is. Hieronder alvast een voorbeeld van hoe de Castbox app werkt!

Enkele leuke podcasts?

Er komen er nog elke dag bij, maar wij selecteerden er vijf Vlaamse over boeiende onderwerpen!

  • Mosselen om Half Twee: De hilarische podcast van comedian Xander De Rycke waarin hij met vrienden praat over hun ervaringen.
  • Relaas: Een podcast met waargebeurde verhalen, verteld door mensen die ze zelf hebben meegemaakt.
  • Tech45: een wekelijkse technologiepodcast die praat over innovaties, het web en de digitale wereld.
  • Zaal 4: Filmpodcast en tegelijk de enige bioscoopzaal van Antwerpen waar films niet worden getoond, maar wel besproken.
  • De Afspraak op Vrijdag: De podcastversie van het duidingsprogramma van de VRT waarin de voorbije politieke week wordt besproken.

Nog geen podcastapp?

Download gratis CastBox.

Download gratis Stitcher.

iTunes is alleen voor iPhone beschikbaar en de app staat standaard geïnstalleerd.

Rio collection: 

Lees meer over:

/