logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Proeflab: grootverbruik onder het vergrootglas!

-

Onze grootverbruikers waren niet altijd onze meest tevreden gebruikers, zo gaven ze aan. Dat vroeg dus om een Telenet-Proeflab waarin we in detail luisterden naar hun ervaringen en suggesties.

Sommige klanten halen elke maand  het absolute maximum uit hun internet. Ze streamen de ene na de andere film of houden lange, nachtelijke gamesessies. Deze klanten zitten gebeiteld met hun supersnelle Internet120. In principe mogen zij zoveel downloaden als ze willen, zolang ook onze andere klanten nog supersnel kunnen surfen. Daarom hanteren we een Fair Use Policy (FUP) die àl onze gebruikers tevreden moet houden. Alleen bleek die policy voor een aantal van onze grootverbuikers net iets te strikt. Tijd dus om de koppen bij elkaar te steken...

We nodigden vijf sympathieke grootverbruikers uit in ons Telenet-Proeflab: Filip, Werner, Nico, Benji en Dirk. En zij kwamen met volgende verhalen:

-          Filip downloadt vooral ’s nachts. En intensief. Hij loopt vaak tegen de limieten van de Fair Use Policy aan. Hij wordt dan door ons op smallband (1Mbps) gezet tijdens de piekuren. Maar dat is net wanneer zijn vrouw haar Facebookpagina wil checken. Die 1 Mpbs is te traag, en zijn vrouw klaagt. Filip wil dus dat de verlaagde snelheid toch alle normale internetactiviteiten ondersteunt.

-          Dirk downloadt veel films, en kiest daarbij voor blu-ray kwaliteit. Die zijn al snel 5 GB per stuk. Hij verbruikt dus een pak meer volume dan vroeger. Zo loopt ook hij sneller tegen de FUP-limieten aan. Dirk wil dus meer volume kunnen verbruiken.

-          Nico heeft een scheduler-programma dat hem helpt zijn downloads in de daluren te plannen. In dal rekenen we immers 1 GB download maar voor 0,2 GB mee in je Telemeter. Zo haalt hij het maximum uit zijn internet-product. Alleen is de kalender van piek- en daluren erg ingewikkeld. Die kalender moet dus een stuk eenvoudiger.

 

Genoeg huiswerk dus om te bekijken. En dat is exact wat we gedaan hebben. We namen de wensen van Filip, Werner, Nico, Benji en Dirk mee in de meeting room en kwamen buiten met deze verbeteringen!

Rio collection: 

Lees meer over:

/ /