logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Recup PC: maakt internet mogelijk voor kansarmen en wint e-award 2013

-

In het kader van de Digitale Week wordt de e-award uitgedeeld. Dit jaar gaat de award naar Recup PC, een project in samenwerking met Telenet dat de digitale kloof wil dichten bij kansarme gezinnen.

Het lijkt voor jou misschien evident: het opzoeken van vacatures, informatie googlen voor het huiswerk van de kids of online op huizenjacht gaan. Toch zijn er gezinnen die dit niet kunnen. Met het project 'Recup PC' helpen wij hen op weg.

De digitale kloof dichten dankzij ‘Recup PC’
Deze gezinnen hebben ofwel geen toegang tot het internet of ze weten niet hoe ze optimaal gebruik kunnen maken van alle online informatieOm de digitale kloof voor mensen in armoede te dichten, startten OCMW Gent, Digipolis, Oikonde/Ateljee vzw en Telenet Foundation het proefproject ‘Recup PC’. Daarbij kregen 17 kansarme gezinnen uit Gent een jaarlang gratis pc, internet én opleiding.  En met resultaat, want ruim driekwart van deze gezinnen gebruikt ook nu nog dagelijks de computer.

De ervaringen van Christiaan, Edith en Christelle legden we vast in bovenstaande kortfilm. Voor Christiaan betekent toegang tot het internet dat zijn zoon vaker op bezoek komt, omdat hij voortaan zijn huiswerk op de computer kan maken bij zijn papa. Edith voelt zich na een slechte ervaring weer veilig op het internet en skypet erop los met haar vriendin. Christelle zet nog de eerste voorzichtige stappen en hoopt dat haar dochter haar nog verder zal inwijden, bijvoorbeeld in facebook. 

E-award 2013
Als waardering voor dit project ontving 'Recup PC' zopas de E-award 2013 uit handen van LINC vzw in het kader van de Digitale Week. Vertegenwoordigsters van Digipolis en OCMW Gent kregen de oorkonde in de gebouwen van het Vlaams Parlement van Saskia van Uffelen, ICT Champion voor België.

Telenet Foundation zal zich via diverse projecten blijven inzetten om de digitale kloof verder te dichten. Want opleiding en begeleiding zijn onontbeelijk voor een goed, veilig en verantwoord gebruik van internet.

Wil je meer weten over Recup PC? Op deze website van het OCMW in Gent vind je meer info en alle filmpjes.

 

Rio collection: 

Lees meer over:

/ /