logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Stop een slimme natuurgids op zak. App jij hem al?

-

Wat doe jij in de Week van het Bos? Ga je de vrije natuur verkennen? Of sterren kijken met de kleintjes? Maak vooraf van je smartphone of tablet een slimme natuurgids. Wij zorgen dat je door het bos van apps de bomen ziet. 

Beestig handig
Kom je onderweg een onbekend dier  of insect tegen, zeg dan gerust aangename kennismaking. Je checkt kleur, aantal poten... en andere opvallende kenmerken. En ontdekt meteen hoe het beestje in kwestie heet. Met daarbovenop een pak fijne weetjes om indruk te maken op je maten of kinderen.

Herken dik 300 soorten met de gratis Dierenzoeker voor Android of iOS.

 

Trek je plan

Zonder wifi of 4G wil de gps je wel eens het bos insturen. Of de pedalen verliezen. Maar met de app van Natuurpunt heb je de mooiste wandel- en fietsroutes op zak. Die weet ook offline waar je zit en wijst de weg. Intussen leer je vanalles over bloemetjes, bijtjes en landschappen.

Vind de kortste, snelste of mooiste weg in de natuurgebieden en bossen van Vlaanderen.

 

Kijk omhoog...
... pupillen worden groot! Wie zegt daar dat sterrenkijken niets is voor de jeugd van tegenwoordig? Met Sky Map op je Android-toestel herken je miljoenen sterren en planeten in één oogopslag.

 

Op iPhone of iPad ben je beter af met de gratis Night Sky. Met het betalende premium-abonnement simuleer je de hemel boven je hoofd, van zonsopgang tot -ondergang. Je kan zelfs een maanwandeling maken. Zo ben je helemaal loesoe in de sky with diamonds.

Eerste hulp bij de hand

Accidentje onderweg? Flauwgevallen van zoveel natuurlijk schoon? Of een verkeerde paddenstoel geproefd? De redding is nabij, dankzij de EHBO-app van het Rode Kruis. Met heldere instructies. In echte noodgevallen geef je ook vliegensvlug je exacte locatie door.

Downloaden doet geen zeer, want 't is helemaal gratis.

 

Lees meer over:

/