logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Telenet collega's fietsen met Vélo Afrique door Senegal

-

Telenet medewerkers hebben het hart op de juiste plaats. 15 sportieve collega's trokken naar Senegal met Vélo Afrique, een organisatie die zich inzet voor kinderen uit Dakar. Met een mtb-tocht werven zij fondsen voor de bouw van scholen.

Met vele warme en vooral zanderige kilometers op de mountainbike in 2011, 2012 en 2013 hebben alle deelnemers van Vélo Afrique samen bijgedragen aan de bouw van drie publieke scholen in Dakar voor lokale kinderen. De derde editie van Vélo Afrique zit er op, en die kleurde opvallend geel dit jaar. 15 Telenet-collega's hoefden even niet "de snelste te zijn", maar plaatsten engagement centraal!

Kris Ons, Ontwerper BIG Leuven, fietste mee voor de tweede maal: "Op 7 maart vertrokken we richting Senegal voor het Vélo Afrique-avontuur. Fietsend door Senegal in elf dagen met 40 mtb’ers, waarvan 14 collega's. Zeven ritten en 600 km in hitte en droogte vanuit Touba tot in de drukke hoofdstad Dakar."

"De laatste rit eindigt waarvoor deze reis begon, we komen aan bij de scholen die we met de verzamelde fondsen opgebouwd hebben. De puzzel valt opnieuw in elkaar, kinderen ontvangen ons als koningen en traantjes vloeien van plezier en geluk. Hier gebeurt echt iets: twee scholen in gebruik genomen voor 400 leerlingen en een derde school in de afwerkingsfase."

"Het hoofddoel wordt gehaald: kinderen onderwijs aanbieden en zo ook zorgen voor een betere en mooiere toekomst. Straffe tocht, straffe deelnemers, straf project en vooral... straffe Senegalezen: (over)leven in een arm land, maar met zo'n humor en vriendelijkheid..."

Rio collection: 

Lees meer over:

/