logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Topseries van Play en Play More op je tv: waar & wanneer?

-

Game of Thrones, Agents of Shield, ... Topseries komen meestal eerst uit in Amerika en leggen dan een hele weg af voor ze op je tv komen. Maar waar vind je die series en wanneer kan jij die bekijken in Play of Play More?

Een tijdje terug heb ik al eens uitgelegd hoe het met films zit. En eigenlijk leggen topseries ongeveer hetzelfde parcours af. Eén regel, met vele uitzonderingen...

First stop? Play More!
In Vlaanderen gaan de meest recente afleveringen van internationale series, zoals die van HBO, vaak in één rechte lijn van Amerika naar Play More. Telenet heeft een exclusieve deal met HBO waardoor alle nieuwe series en films als eerste te zien zijn binnen Play More. We zenden ze uit op de zender PRIME Series en ze zijn gedeeltelijk beschikbaar in Play More in de TV-theek. 

 

De verdeler heeft het voor het zeggen
En niet wij.. Helaas! De filmverdelers (HBO, Warner, Sony, ...)  beslissen zelf hoe lang een serie op een bepaald kanaal mag lopen. Zoals je misschien al gemerkt hebt, is een aflevering van Borgen 6 maanden beschikbaar, terwijl je vier weken hebt om een aflevering van Games of Thrones te bekijken.

Wat wel een zekerheid is: elke dag van het jaar kan je op PRIME series (kanaal 305) een nieuwe aflevering van een nieuwe serie bekijken. Het volledige uitzendschema vind je hier. Een dag later al kan je de aflevering ook bekijken in Play More in de TV-theek.

De uitzondering maakt de regel...
Er zijn ook series die vanaf dag één volledig beschikbaar zijn in de TV-theek bij Play en/of Play More. Zo kan je vanaf 1 oktober  6 maanden lang de vier volledige seizoenen (68 afleveringen) van Arrested Development opvragen. Dat wordt comakijken!

En elke zaterdag tonen we op PRIME Series een volledige seizoensmarathon van één serie. De ideale kans om een gemiste aflevering van bijvoorbeeld Boardwalk Empire toch mee te pikken.

 

Window alert!
Soms lassen distributeurs een extra ‘window’ in voordat een reeks in Play More komt. Bij een serie als The Walking Dead kan je momenteel de eerste 3 seizoenen integraal huren via de Telenet TV-theek. Uitzonderlijk zijn er initiatieven zoals ‘Hot from the US’ waarbij je al 48 uur na de première in de VS een aflevering van series als Castle kan huren via Series à la carte. 

Na Play More volgen de traditionele zenders als 2BE, één
Na 6 tot 12 maanden kan je de series bekijken op de traditionele televisiezenders. De ideale kans om een serie te (her)ontdekken. Zo kan het zijn dat je verschillende seizoenen van een bepaalde serie op verschillende zenders kan bekijken. De echte fans hebben maanden geleden de ontknoping van het 3e seizoen van HBO-serie Game of Thrones kunnen volgen op PRIME Series. Maar ben je nog niet helemaal mee? Dan startte voor jou in september het 2e seizoen op 2BE. Het laatste seizoen zullen ze midden volgend jaar uitzenden.

 

Nog eens kijken?
Heb je een seizoen gemist, of wil je een serie herbekijken, dan moet je in de uitgebreide seriecatalogus van Play en Play More zijn.

En, zoals ik hierboven reeds aanhaalde: voor de allernieuwste topseries kan je sowieso eerst terecht op Play More. Op dit ogenblik kan je bij Play More het gloednieuwe tweede seizoen van Once Upon A Time volgen op aanvraag. En het eerste seizoen, dat ook nooit eerder op een Vlaamse zender te zien was, bekijk je nu integraal en op je eigen tempo via Play & Play More op aanvraag.

Vragen?
We kunnen maar zo ver vooruitkijken als de grote seriebonzen in hun kaarten laten kijken. Maar heb je een vraag over wanneer je je favoriete serie waar mag verwachten, stel ze dan gerust. We proberen het zo snel mogelijk voor je uit te zoeken!

 

 

Rio collection: 

Lees meer over:

/ / /