logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Veilig op internet met Radio 2

-

Deze week werd ons callcenter even omgeturnd tot een heuse radiostudio. Radio 2 was bij ons te gast met “De Grootste Helpdesk van Vlaanderen”. Elke dag besprak presentator Hein Decaluwé een specifiek aspect van veilig internet.

Help! “Veilig online bankieren, hoe doe je dat?” “Mijn kinderen zitten hele dagen op Facebook, is dat wel oké?” “Mijn mailbox loopt vol met spam, hoe geraak ik daar vanaf?” Wie zich vragen stelde over deze onderwerpen kon afgelopen week elke voormiddag terecht bij een gespecialiseerde helpdesk, bemand door studiogasten van Radio 2 en door Telenet-medewerkers. Ik ging ook een voormiddag mee aan de slag!

Het onderwerp van de dag was “beveilig je computer tegen cybercriminelen”. Best spannend, want als corporate copywriter is dat nu niet meteen mijn specialiteit. Maar na wat googelen en peptalk van collega’s was ik er helemaal klaar voor. En gelukkig waren er ook experts aanwezig om me verder te helpen bij enkele toch wel zeer gedetailleerde vragen. Want hoe je een NAS optimaal beveiligt, daar heb ik geen kaas van gegeten! Gelukkig was het merendeel van de vragen eenvoudig. Luisteraars vragen zich af of ze hun tablet ook moeten beveiligen – jazeker!- , of ze de Java-update die steeds maar blijft verschijnen, moeten accepteren – jazeker! – of hoe ze van vervelende spam-mails afgeraken.

Op een week tijd belden ongeveer 700 luisteraars met een vraag. De top 3 van meeste gestelde vragen bestaat uit: “Hoe beveilig ik mijn computer?”, “Ik heb een probleem met een online aankoop”, en “waar moet ik op letten bij een webshop?”

Als internetoperator willen we niet alleen internet tot bij jou brengen- het is ook belangrijk dat je hier veilig mee om kan gaan. We vonden het dan ook erg leuk dit initiatief van Radio 2 te hosten! Heb je de uitzendingen van afgelopen week gemist, en wil je toch nog een vraag stellen over veilig internet? Alle informatie en links staan nog steeds op de website van Radio 2. En ook op onze online klantenservice vind je allerlei handige tips & tricks terug.

 
Rio collection: 

Lees meer over:

/