logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Vlaams filmoffensief op komst

-

De Vlaamse film heeft het uitstekend gedaan de laatste jaren. Maar wat brengt de toekomst? Ontdek samen met ons de potentiële Vlaamse blockbusters van morgen.

  • Start opnames Welp.
  • Welp (bron: welpdefilm.be)
  • Plan Bart (copyright Sofie Silbermann)
  • Plan Bart (bron: Facebook/Plan Bart)

The Broken Circle Breakdown, Rundskop, Zot van A., Frits & Freddy. De Vlaamse films brachten honderdduizenden filmfans naar de bioscoop en veroverden over de hele wereld talrijke filmprijzen. Eén ding is overduidelijk: de Vlaamse film is hot!

 En dan kijken we natuurlijk reikhalzend uit naar wat er binnenkort zoal in de bioscoop zal verschijnen. Ontdek samen met ons enkele van de toekomstige kleppers:

FC De Kampioenen

De verschillende seizoenen (en ook de herhalingen) blijven immens populair bij het Vlaamse publiek. Een filmversie is dan ook een logische volgende stap. De film is een heuse roadmovie geworden, waarbij heel de cast een bezoekje brengt aan de Provence voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen het plaatselijke Saint-Tintin. Geniet hier van ons bezoekje aan de set in Frankrijk.

Welp

De film kondigt zichzelf aan als ‘de eerste Vlaamse horrorfilm’. Dat schept natuurlijk hoge verwachtingen. Regisseur Jonas Govaerts legt dus meteen de lat zeer hoog. Hij is immers toe aan zijn langspeelfilmdebuut. Eerder maakte hij al ‘Super 8’. De opnames van de film zijn net gestart, met o.a. Titus De Voogdt, Stef Aerts, Evelien Bosmans, Maurice Luijten en Jan Hammenecker in de hoofdrollen.

Plan Bart

Ook Roel Mondelaers is toe aan zijn regiedebuut. Zijn naam is misschien niet zo bekend bij het grote publiek, maar zijn werk is dat zeker. Hij maakte de één-serie ‘De Vijfhoek’ en de reclamespot ‘Who took my Badjas’. ‘Plan Bart’ is een romantische komedie over dertigers, volwassen worden en de keuzes die daarbij horen. De opnames zijn al een tijdje bezig. Bekijk hier ons bezoekje aan de set.

Het Vonnis

Jan Verheyen maakte met ‘Het Vonnis’ een pakkend en controversieel drama over recht en rechtvaardigheid, over moraal en ethiek. Deze keer zorgde hij niet enkel voor de regie, maar schreef hij ook het scenario. De film is al volledig ingeblikt en heeft al een stijlvolle trailer. Bekijk hem hier

Er staat dus al zeer veel moois op ons te wachten. Telenet engageert zich om deze mooie projecten te steunen via STAP, het financiële steunplan van Telenet voor lokale audio-visuele producties in Vlaanderen.

We houden jullie zeker nog op de hoogte over de andere talrijke Vlaamse films die in de steigers staan.

Rio collection: 

Lees meer over:

/ / / /