logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Vlaamse cinema blijft hot in de VS

-

Erik van Looy. Matthias Schoenaerts. Michael R. Roskam. Veerle Baetens. De Vlaamse cinema blijft scoren in de VS. Het toonaangevende filmblad Variety heeft daar nog een naam aan toegevoegd: regisseur Felix Van Groeningen.

Het verhaal van Erik van Looy, Matthias Schoenaerts en Michael R. Roskam is algemeen gekend. Onlangs werd ook actrice Veerle Baetens in de VS de hemel in geprezen. En niet door zomaar iemand. Robert De Niro, toch nog altijd één van de allerbeste acteurs ooit, riep de actrice van Code 37 op zijn eigen, prestigieuze Tribeca Filmfestival, uit tot Beste Actrice. Ze kreeg de prijs voor haar vertolking in The Broken Circle Breakdown. Geregisseerd door… Felix van Groeningen.

Dat ze het echt wel menen aan het de overkant van de oceaan werd vorige week nog maar eens bewezen door Variety. Dat entertainmentmagazine maakte zijn lijst van ’10 Euro directors to watch in 2013’ bekend. En een zekere Felix van Groeningen stond op die lijst. Eerder prijkten ook de Vlaamse cineasten Pieter van Hees (‘Linkeroever’, ‘Dirty Mind’), Geoffrey Enthoven (‘Hasta La Vista’) en Hans van Nuffel (‘Adem’) op de lijst van Variety.

The Broken Circle Breakdown heb je misschien al wel gezien, maar wat heeft die Felix nog gemaakt? Wel, hij is ook de regisseur van nog een andere Vlaamse blockbuster: De helaasheid der dingen. Daarvoor maakte hij Dagen Zonder Lief en Steve + Sky.

Een regisseur om in het oog te houden dus of juist ééntje om nog te ontdekken!

 

The Broken Circle Breakdown kan je nu bestellen in de TV-theek in Film à la carte. De helaasheid der dingen, Dagen Zonder Lief en Steve + Sky kan je nu opvragen voor slechts €1/film!

Rio collection: 

Lees meer over:

/ /