logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Voor de nieuwe PRIME-series, sta ik mijn plaats in de zetel niet af.

-

Ik kijk al een tijdje uit naar de start van september. Op tv is het dan eindelijk afgelopen met al die herhalingen. En bij PRIME begint het nieuwe seriesoffensief.

Met alle topseries die PRIME de laatste jaren afvuurde, heb ik vaak serieus moeten puzzelen, kiezen en m'n digicorder ter hulp roepen. Ook in september zal het terug wikken en wegen worden, want er starten 7 nieuwe series/seizoenen van series. 

De allerlaatste Borgen

Nummer 1 op mijn lijstje is alvast het derde en laatste seizoen van Borgen. De levenservaringen en politieke spelletjes van Birgitte Nyborg hielden mij al uren gekluisterd aan de buis en beroerden zelfs de politici en media in dit land. Mijn Deens fris ik alvast op met de trailer van seizoen 3.

Opnieuw nieuws met Jeff Daniels

Nog een serie die ik absoluut niet wil missen is The Newsroom. Het eerste seizoen kende een verschroeiende start met dialogen die in sneltempo voorbij je oren zoefden. Meesterscenarist Aaron Sorkin pende een tweede reeks neer die in de VS unaniem werd goedgekeurd en hoge kijkcijfers haalde. Dat belooft.

De nieuwe Spartacus?

Spartacus. Wie heeft die serie niet gezien? Er komt spijtig genoeg geen nieuw seizoen meer, maar op PRIME beloven ze het beste alternatief: Vikings. Het label ‘an orginal History Channel series’ klinkt misschien niet zo sexy, maar na het bekijken van de trailer lijkt het een mix te worden tussen ‘Spartacus’ en ‘Game of Thrones’ en die waren...

SF-fans op hun wenken bediend

Apocalyptische series hebben we de laatste jaren in overvloed gehad, o.a. Falling Skies, The Walking Dead, Jericho, V, Battlestar Galactica. Eerlijk gezegd vond ik de ene wel beter dan de andere. Met Defiance waagt PRIME zich opnieuw aan zo’n SF-serie. De serie kreeg gemengde reacties in de VS, maar een tweede seizoen kreeg ondertussen al wel groen licht. Vooral SF-fans zullen hiermee talrijke leuke avonden beleven.

CSI in de 19de eeuw

Politieseries zijn een specialiteit van de VS. Steeds slagen ze erin een originele invalshoek te vinden voor een nieuwe politieserie. ‘Copper’ past perfect in dit rijtje en is een soort mix van ‘Gangs of New York’, ‘Deadwood’ en ‘CSI’. De trailer dompelde mij alvast onder in de juiste sfeer.

 

Ook de fantasy-serie Once Upon a Time gaat in première op PRIME, maar daar vertel ik je volgende week alles over. Ik heb mijn must-see lijstje al voorbereid. Ik ben benieuwd voor welke serie jij dit najaar niet uit de zetel te krijgen bent!

Alle uitzendgegevens over de series op PRIME kan je makkelijk terugvinden op de PRIME website.

 

Rio collection: 

Lees meer over:

/ / /