logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Waarom werkt Yelo TV niet op ‘rooted’ toestellen?

-

Werkt Yelo TV niet op jouw smartphone of tablet? Dan is jouw toestel misschien wel ‘rooted’. Ter bescherming van het copyright, en op vraag van de aanbieders van films en series, kunnen we Yelo TV op deze toestellen niet toestaan.

Op Facebook, Twitter en fora lezen we dat heel wat klanten geen Yelo TV kunnen ontvangen op hun smartphone of tablet (Android). Een van de mogelijke oorzaken is dat hun toestel ‘rooted’ is.

Een ‘rooted’ toestel is zo geprogrammeerd dat je als eigenaar toegang krijgt tot de fabrieksinstellingen. Op die manier kun je besturingssystemen en apps installeren op je smartphone of tablet die niet ondersteund worden door de fabrikant van je toestel. Die minder beveiligde toestellen maken het mogelijk om ook films en programma’s te kopiëren. En dat is in strijd met de copyright-rechten natuurlijk.

Het is om dit te voorkomen dat we Yelo TV op ‘rooted’ toestellen blokkeren. We passen daarmee de algemene wet toe die het copyright beschermt. Om diezelfde reden zal Yelo TV binnenkort ook niet meer beschikbaar zijn op gejailbreakte smartphones of tablets (iOS).

Is jouw toestel’ rooted’? Info over hoe je het kunt ‘unrooten’ en toch nog volop van Yelo TV kunt genieten vind je op het internet.

Rio collection: 

Lees meer over:

/