logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

WhatsApp viert 8ste verjaardag met 3 nieuwigheden!

-

In 2009 lanceerde een van de populairste apps om berichten te versturen. Ondertussen is WhatsApp een dienst met dik 1 miljard gebruikers. En om de 8ste verjaardag te vieren, biedt de app weer 3 nieuwigheden.

Wat is er nieuw?

  1. De leukste verbetering is de statusfunctie. Sinds 2009 kon je in tekst je huidige status invullen, iets wat vroegere msn-gebruikers zeker goed kennen. Maar vandaag beheersen foto en video de digitale wereld… Nu kan je een foto nemen, hem bewerken en voor 24 uur instellen als jouw status. Een feature die sterk doet denken aan Snapchat en Instagram… Goed om weten: je kan kiezen wie van je contacten je foto kan zien, en dus ook wie niet.
  2. De slimste verbetering is de dubbele bescherming. Facebook, Google, Twitter en Dropbox gebruiken dat al langer. En nu dus ook WhatsApp. Een speciale code verifieert of jij het wel echt bent. Zo is je account veel beter beveiligd. Hoe Instellen? Open ‘Instellingen’ > ‘Account’ > ‘Dubbele verificatie’ > ‘Instellen’.
  3. De handigste verbetering is het gebruik van gif-bestanden. Je kan ze nu zelfs zelf maken. Film een video van max 6 seconden, wissel het camera-icoon in voor het gif-icoon en deel je eigen gif. Ook kan je vanaf nu gif-bestanden van bv. Giphy of Tenor delen via de optie op je WhatsApp-toetsenbord.

Heb je nog niet de laatste versie van WhatsApp? Updaten kan via iTunes (voor iPhone) en Google Play (voor Android).

 

Lees meer over:

/