logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

WiFi en Wi-Free bij je thuis: wanneer gebruik je wat?

-

WiFi en Wi-Free klinken ongeveer ’t zelfde, maar dat zijn ze niet. Broers, maar geen tweelingen. Wanneer gebruik je nu ’t ene, en wanneer ’t andere? Eigenlijk is ’t simpel...

WiFi is voor jezelf

Heb je thuis een draadloze modem van Telenet, dan kies je best voor je gewone WiFi. Da’s de beste en snelste internetverbinding die je daar kan hebben. Je vindt je WiFi in de lijst van beschikbare netwerken, maar je kan het ook de naam geven die je wil. Mijn thuisnetwerk, telenet-0B943, Janspot, Dirkspot of –zoals bij mij thuis- 'De Weytskes' bijvoorbeeld...

 

Wi-Free is voor je gasten, of als jij op bezoek gaat

Wanneer andere mensen bij je thuis willen surfen, laat je ze beter verbinden met je Telenet homespot (Wi-Free). Via dit netwerk (er zijn er al meer dan 800.000) kunnen je gasten surfen zonder dat je hen je gegevens moet geven, want ze loggen in met hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Da's veilig voor jou. Het Telenet homespot-netwerk is dus ook het netwerk dat jij best gebruikt als je bij vrienden op bezoek gaat. Zo hoef jij ook geen gebruik te maken van hun WiFi en da's veilig voor hen. ;-)

Homespot is inbegrepen in je internetabonnement. Wel is de bandbreedte beperkter dan bij je gewone draadloze verbinding en surfen je gasten dus tegen een iets lagere snelheid. Daarom net dat het voor jou interessant is om zelf via je eigen snelle WiFi netwerk te surfen. 

 

Hou ook nog even rekening met dit

Heb je net zèlf gesurft op een Telenet homespot bij vrienden of familie, check dan bij je thuiskomt of je toestel (laptop, tablet of smartphone) zich niet automatisch verbindt met de homespot bij je thuis. Is dat wel het geval, switch dan naar je Janspot of Dirkspot... Dat surft lekker snel!

Voilà, zo simpel is ‘t! Heb je nog vragen, stel ze gerust, of surf even naar hier!

 

 

Rio collection: 

Lees meer over:

/ / / /