logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Wifi: oud, maar niet out

-

1997. Toen al kwam Wifi zijn neus aan het venster steken. Maar zeggen dat de draadloze technologie ondertussen zijn beste tijd gehad heeft, dat is een brug te ver. Ik zet 5 Wifi-trends op een rijtje die dat bewijzen.

1. Wifi blijft maar groeien

Elke seconde komt er wel ergens ter wereld een hotspot bij. Gemeenten en steden bijvoorbeeld bouwen overal grote Wifi-zones uit, ook in ons land. En ook Telenet doet z’n duit in het zakje: ondertussen hebben we bijna 1,2 miljoen WiFree-punten (home- en hotspots).

In december 2014 hadden slechts 6 landen meer hotspots dan België.  

2. Wifi haalt het van 3G/4G

Steeds meer toestellen communiceren draadloos met mekaar. Enkele jaren geleden werd er nog gedacht dat 3G/4G de macht zou grijpen, en dat Wifi zou verdwijnen. Vandaag is dat niet meer het geval: Wifi geniet duidelijk nog steeds jullie voorkeur.

Openbaar vervoer wordt steeds vaker uitgerust met Wifi.

3. Wifi zorgt voor betere service

Winkels kunnen klanten met een smartphone via Wifi detecteren. Door die statistieken te verzamelen, kunnen ze hun service verbeteren. Ze kunnen bijvoorbeeld piekmomenten voorspellen en extra medewerkers inzetten of de winkel herschikken en promoties op drukbezochte plaatsen zetten. Technologie als motor voor betere service, in Londen kunnen ze er al van meespreken.

Mobile devices doen het belang van Wifi stijgen.

4. Wifi schept extra marketingmogelijkheden

Als klanten inloggen op het Wifi-netwerk van een winkel, kan die winkel hen interessante aanbiedingen sturen. De promo van de week? Die verschijnt gewoon via Wifi op je smartphone. 

Wifi is ondertussen onmisbaar in winkels en horeca.

5. Wifi op maat was nog nooit zo simpel

Met Managed Wifi kunnen bedrijven hun Wifi-netwerk heel eenvoudig beheren en opvolgen. Ze kunnen surfersprofielen bepalen (bijvoorbeeld voor medewerkers, klanten en bezoekers) en voor elk profiel instellen hoe ze moeten inloggen, welke applicaties ze mogen gebruiken, aan welke snelheden ze kunnen surfen enz. Wifi op maat wordt de normaalste zaak van de wereld, ontdek er alles over in de video hieronder.

Rio collection: 

Managed Wifi

Lees meer over:

/ / /